Skriftliga skäl till frälsning för alla

20. Guds motvilja mot synden är inte ett ändlös hat mot syndaren; annars skulle inte någon syndare fått förlåtelse. Att säga att han avskyr deras ogudaktiga karaktär, och att han samtidigt är ovillig  att de ska vända sig från sin ondska, är en annan fri och uppenbar motsättning, som systemet med oupphörlig hämnd är.

Det är därför klart att helighet i Guds barn inte gör att de hatar syndare, på något annat sätt än att ha en avsky för deras onda karaktär. De älskar människorna som medmänniskor, och därför gör de allt de kan för att få dem för att överge sin synd och söka efter helighet.

Har inte deras himmelske Fader samma hållning? Kommer han inte att vara densamme? Om en förändring sker i Guds sinne härefter, så borde det ske en förändring i Guds folk sinne; så att i framtiden må hata syndarna, och inte längre ha önskan att helighet ska utbreda sig i det intelligenta samhället.

Gud hatar synd men älskar syndaren, och jag insisterar på att han kommer att förgöra synden och rädda människan.

21. ”Låt inte era hjärtan oroas. Tro på Gud och tro på mig”. Joh 14:1 Detta förutsätter att det finns en tillräcklighet i Gud för att förvisa all tvivel och rädsla från det mänskliga hjärtat. ”Bekanta dig med Gud”, säger Job, ”och var i frid.” Gud är helig, rättvis och god, och det är och kommer alltid att bli hans administrativa karaktär i alla tidsåldrar av hans stora herravälde i tid och evighet , som han alltså han främjar, och alltid kommer att främja ett välbefinnandet hos sina intelligenta varelser. Läsare, bekanta dig med Gud, tro på honom och var i frid. Hur falskt är teorin som således talar om Gud:

”Guds andetag – hans arga andedräkt
tillför och fläktar elden,
Där syndaren smakar den andra döden,
Och vill, men kan inte upphöra
* * * *
Vår Gud framträdde i förtärande eld,
Och hämnd var hans namn”. [Watts.]

22. Paulus säger: ”Gläd er i Herren alltid; igen säger jag gläd er” Fil 4:4

Slutsatsen är därför att det högsta varelsens karaktär utgör en perfekt grund för oupphörlig och evig glädje; och att det inte finns något i honom eller i hans dispensationer, av motsats till natur eller tendens. Därför är hela det intelligenta universum under moralisk skyldighet att glädja sig i Skaparens karaktär och i alla de gudomliga operationerna från denna karaktär.

23. Gud älskade världen att han sände sin Son för att frälsa den. ”Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare”. 1 Joh 4:14

24. Jesus var sänd till att utplåna synden.  ”Men Guds Son har uppenbarats för att göra slut på djävulens gärningar.” 1 Joh 3:8

25. Kristus kommer att fullborda de han var sänd till att göra. ”och Herrens vilja ska ha framgång genom hans hand.” Jes 53:10 Gud sände sin Son till världen till att utplåna synden, och han kommer att göra Faderns vilja.

26. Alla människor har blivit givna till kristus.

”Be mig, så ger jag dig hednafolken till arvedel och hela jorden till egendom.” Ps 2:8

”Fadern älskar Sonen och har lagt allt i hans hand”. Joh 3:35

Allt i hans hand betyder alla intelligenta varelser, säger dom bästa bibelkommentarerna.

27. Gud har gett allt till Sonen så att han ska kunna frälsa dom.

”Du har gett honom makt över alla människor, för att han ska ge evigt liv åt alla dem som du har gett honom.” Joh 17:2

28. Med all säkerhet kommer Kristus att frälsa alla som Gud gett honom.

”Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig ska jag aldrig visa bort.” Joh 6:37

Från dessa ställen lär vi oss: Först, att allting har blivit given till Kristus för att ge dem evigt liv. För det andra: Att alla ska komma till honom och ta emot välsignelsen, och ingen skall kastas ut.

29. Jesus smakade döden för alla människor.

”Men vi ser Jesus, som en liten tid var lägre än änglarna, nu krönt med härlighet och ära därför att han led döden. Genom Guds nåd skulle han smaka döden i allas ställe.” Heb 2:9

Kan någon gå evigt förlorad som Kristus har dött för?

30. Jesus gav sig till lösensumma för alla.

”som gav sig själv till lösen för alla. Detta vittnesbörd skulle frambäras när tiden var inne” 1 Tim 2;6

Kommer djävulen att få någon som Jesus betalt för?

31. Jesus dog inte, eller gav sig själv till lösensumma i onödan.

”Genom den möda hans själ har utstått får han seoch bli tillfreds.” Jes 53:11

32. Alla inlösta ska bli frälsta.

”Herrens friköpta ska vända tillbaka och komma till Sion med jubel. Evig glädje ska kröna deras huvuden. Fröjd och glädje ska de få,sorg och suckan ska fly bort.” Jes 35:10

33. Han är försoningen för all synd.

”Han är försoningen för våra synder, och inte bara för våra utan också för hela världens.” 1 Joh 2:2

34. Kristus tog straffet för alla.

”Men all vår skuld lade Herren på honom.” Jes 53:6

35. Han har tagit bort all världens synd.

”Se Guds lamm, som borttager världens synd” 1 Joh 1:29

36. Han ska dra alla till sig.

”Och när jag blivit upphöjd från jorden, ska jag dra alla till mig.” Joh 12:32

37. Hela mänskligheten kommer att tjäna Kristus.

”I min syn om natten såg jag, och se, en som liknade en människoson kom med himlens skyar. Han närmade sig den Gamle och fördes fram inför honom. Åt honom gavs makt och ära och rike, och alla folk och stammar och språk ska tjäna honom. Hans välde är ett evigt välde som inte ska ta slut, och hans rike ska inte förstöras.”

”Sedan kommer slutet, när han överlämnar riket åt Gud Fadern sedan han gjort slut på varje välde, varje makt och kraft.
25 Han måste regera tills han har lagt alla fiender under sina fötter. 26 Som den sista fienden berövas döden sin makt, 27 för allt har han lagt under hans fötter. Men när det sägs att allt är lagt under honom gäller det självklart inte Gud som har lagt allt under Kristus.✱ 28 Och när allt blivit lagt under honom, då ska Sonen själv underordna sig den som har lagt allt under honom, så att Gud blir allt i alla.” 1 Kor 25:24-28

 

I Daniels bok står det att ”gavs makt och ära och rike,” blev givet till Kristus; och Paulus skriver att Kristus ska överlämna dem till Fadern vid uppståndelsen. Vi ser i Daniels bok vad föremålen för dessa gåvor anges, och Paulus säger oss att det kommer att få full effekt, att allting, nämligen, allt folk, nationer och språk skall tjäna honom och allt skall underordna sig Fadern, så att Gud ska bli allt i alla. Prisa Gud min själ!

Lämna en kommentar